ساختار دست انسان یک عملکرد بسیار پیچیده دارد و طراحی پروتز برای مچ دست پر از چالش است. در هنگام استفاده از دست، فشارهای مختلفی هنگام گرفتن اشیاء روی مچ اعمال میشود. متأسفانه، در چند دهه گذشته، پیشرفت قابل توجهی در زمینه پروتز مچ دست صورت نگرفته است و در بسیاری از موارد، هنوز هم از دستگاههای مکانیکی استفاده میشود.
این دستگاهها دارای چنگک یا قلاب هستند و برای بلند کردن اشیاء یا نگهداشتن اجسام سنگین در دست استفاده میشوند. از طریق دستگاههای مکانیکی، افراد میتوانند فعالیتهای ساده روزمره خود را انجام دهند. اما لازم به ذکر است که این دستگاهها اغلب دارای ظاهری معمولی هستند و به همین دلیل، قیمت پروتز مچ دست مکانیکی معمولا بیشتر از پروتزهای ساده است. برای آشنایی بیشتر با پروتز مچ دست تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
پروتز مچ دست چیست؟
پروتز مچ دست به عنوان یکی از انواع پروتزهای دست است. این پروتز موجب شده فرد اشیا را با دستش نگه دارد. همچنین، از جمله فواید این پروتز میتوان به امکان کار با تلفن همراه و لپتاپ اشاره کرد. مچ مصنوعی دست، علاوه بر کارکرد بالا، زیبایی چشمگیری نیز دارد.
این پروتز از دو بخش درونی و بیرونی تشکیل شده است. بخش بیرونی آن به صورتی که به دست واقعی شباهت دارد، با جزئیات ریزی مثل رنگ پوست، شکل، مو و ناخن دست طراحی شده است. این توجه به جزئیات باعث میشود که در نگاه اول، مصنوعی بودن آن برای دیگران قابل تشخیص نباشد.
برای انتخاب بهترین نوع پروتز مچ دست، مشاوره با پزشک متخصص کلینیک سیدا پیشنهاد میشود. او میتواند در مورد قیمت، انواع مختلف پروتز مچ دست و امکانات آن را به شما توضیح دهد. پروتز مچ دست، پروتز انگشت دست، و پروتز آرنج به عنوان پروتزهای اندام فوقانی محسوب میشوند.
چه مصدومیت هایی باعث قطع مچ دست می شوند؟
آسیبهای وارد شده بر دست و مچ دست به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول شامل نقصهای مادرزادی است که از زمان تولد فرد وجود دارند. دسته دوم شامل آسیبهای ناشی از حوادثی همچون قرار گرفتن دست زیر اجسام سنگین یا برنده میشود. در این حالتها، اغلب پزشکان قادر به حفظ بافت دست نیستند و در صورت قطع مچ دست، 3 بخش اصلی دست که شامل انگشتان، کف دست و مچ دست هم از دست میروند.
برای جبران این نقص، پزشکان تلاش میکنند تا با ارائه راهکارهای مناسب، به بیمار کمک کرده و استفاده از پروتز مچ دست (ساخت پروتز مچ دست) را به او توصیه کنند. پروتز مچ دست به نحوی طراحی میشود که با ساختار کلی دست فرد، هماهنگی داشته و امکان انجام فعالیتهای روزمره را برای فرد تسهیل میکند.
پس از قطع مچ دست، پزشک تمامی بافتهای صدمهدیده و مرده را حذف میکند. سپس فرد برای ساخت و استفاده از پروتز مچ دست اقدام می کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره دقیقتر، مراجعه به پزشک متخصص در کلینیک سیدا توصیه میشود.
شاید خواندن این مطالب برای شما مفید باشد : پروتز دست سیلیکونی(آشنایی صفر تا 100 با دست مصنوعی سیلیکونی)
انواع پروتز مچ دست کدامند؟
پروتز مچ دست تنوع وسیعی دارد و به عنوان یک گزینه درمانی بهترین و آسانترین گزینه برای بسیاری از بیماران محسوب میشود. به طور کلی، مچ مصنوعی دست به چند گروه کلی تقسیم میشود:
پروتز غیر فعال
این نوع پروتزها تنها جهت بهبود ظاهر زیبایی مورد استفاده قرار میگیرند. افرادی که نمیخواهند با استفاده از دست پروتزی، اجسام را حمل کنند، برایشان پروتز مچ دست غیر فعال ساخته میشوند. این پروتزها قابلیت انجام حرکاتی مانند گرفتن و رها کردن اشیاء را ندارد.
این گروه پروتزها شامل انگشتهای سیلیکونی، مفصلهای انگشتی تیتانیومی و مفصلهای انگشتی چندموقعیتی هستند. همچنین، این پروتزها بخشهای متحرکی ندارند که برای برخی از افراد ممکن است محدودیتهایی ایجاد کند. در صورتی که فعالیتهای زیادی بر روی دست خود دارید، ساخت پروتز مچ دستی با حرکت ممکن توصیه میشود. حتما قیمت پروتز مچ دست را از کلینیک ما بپرسید.
پروتز سنتی یا مکانیکی
این گروه از پروتزها توسط حرکات بدن کنترل میشوند و قابلیت انجام حرکاتی نظیر گرفتن و نگهداشتن اشیاء را دارند. این نوع پروتز میتواند به شخص کمک کند تا به طور موثرتر به فعالیتهای روزانه خود باز گردد.
پروتز الکتریکی
پروتزهای مچ دست الکتریکی موتورهای الکتریکی دارد و امکان کنترل دست را به صورت باز و بسته فراهم میکند. این امکانات به فرد اجازه میدهند تا دست خود را به طور فعال کنترل و حتی حرکاتی نظیر خم و راست کردن آرنج را انجام دهد. این پروتزها قیمتی بالاتر نسبت به پروتزهای مکانیکی دارند.
پروتز مایو الکتریک
این نوع پروتز از انقباضات عضلانی در اندام قطع شده برای کنترل استفاده میکند. این باعث ایجاد حرکات طبیعیتر و مطابق با حرکات عضلات فعال میشود. این پروتزها به دلیل زیبایی بالا و عملکرد بهتر جذابیت بیشتری دارند.
پروتزهای هایبریدی
این پروتزها ترکیبی از پروتزهای مکانیکی و الکتریکی هستند و به فرد امکان استفاده همزمان از دست و آرنج را میدهند. این ویژگی باعث افزایش قدرت بازتوان بخشی فرد میشود و این نوع پروتزها معمولا هزینه بیشتری دارند.
پروتز انطباقی
این پروتزها بهصورت اختصاصی برای افرادی طراحی میشوند که در ورزشها یا فعالیتهای خاصی فعالیت میکنند. طراحی این پروتزها به گونهای است که با هر فعالیتی سازگاری دارد.
سخن پایانی
ساخت پروتز مچ دست، فرآیندی حساس و مهم است که به دلیل تنوع نیازها و شرایط افراد مختلف، نیازمند دقت و تخصص بالا است. با توجه به گوناگونی انواع پروتزها و ویژگیهای مختلف آنها، انتخاب نوع مناسب پروتز بر اساس نیازهای فرد و استفاده مورد انتظار، امری حیاتی است.
پروتز مچ دست میتواند علاوه بر جلب زیبایی، به فرد امکان بازگشت به فعالیتهای روزمره و بهبود کیفیت زندگی را بخشیده و به عنوان یک ابزار ارزشمند در بازسازی و بازتوانی افراد استفاده شود. توجه به جزئیات ریز مانند رنگ، شکل، و جنس پروتز بههمراه توانایی کنترل حرکات دست، از وظایف مهم در ساخت پروتز مچ دست است.
همواره توصیه میشود افراد نیازمند به پروتز مچ دست، پس از مشاوره با پزشک متخصص و تیمهای تخصصی، تصمیمگیری نهایی را در خصوص نوع و ویژگیهای پروتز خود انجام دهند. امیدواریم که استفاده از پروتز مچ دست، به افراد در بازیابی کیفیت زندگی و انجام فعالیتهای روزانهشان کمک کند.
کلینیک سیدا سعی در تولید بهترین محصولات سیلیکونی مصنوعی است تا شما با خیال راحت بتوانید از آن استفاده کنید و اعتماد به نفس خود را برگردانید. برایاطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان کلینیک سیدا تماس بگیرید تا از راهنمایی کامل بهره مند شوید.
سوالات متدوال:
1-برای خرید پروتز مچ دست چه کنیم؟
در کلینیک سیدا با توجه به شرایطی که فرد در آن قرار دارد، و با توجه به همه فاکتورهایی که در ساخت مچ دست مصنوعی تاثیرگذار است، یک اندام مصنوعی برای فرد ساخته می شود. برای دریافت قیمت پروتز مچ دست نیز می توانید به کلینیک سیدا مراجعه کرده و از کارشناسان آنها درخواست کنید تا یک مچ مصنوعی برای شما بسازند.
2-ساخت پروتز مچ دست (پروتز دست) چقدر زمان می برد؟
ساخت پروتز مچ دست یکی از فرآیندهای پیچیده درمانی بوده و فردی که دچار نقص عضو شده، مجبور است تا زمان آماده شدن پروتز مچ دست صبر کند. افرادی که به تازگی عضو خود را از دست داده اند، باید تا زمانی که تمام زخم های آنها خوب شود، صبر کنند. از زمانی که فرد برای قالب گیری مراجعه می کند تا زمانی که آموزش های نهایی کار با پروتز را فرا بگیرد و بتواند به خوبی با آن کار کند، حدود یک تا دو ماه طول می کشد.
3-دوام پروتز مچ دست چقدر می باشد؟
طول عمر مفید ساخت پروتز مچ دست (پروتز دست) به مواردی همچون نحوه ی مراقبت از پروتز، مدت زمان استفاده از پروتز مچ دست و استحکام پروتز بستگی دارد. به طور معمول و طبق گفته ی پزشکان متخصص ساخت پروتز مچ مخصوص دست اگر از مواد خوب تهیه شده باشد و خوب از آن نگهداری شود 5 سال دوام می آورد.
4-هزینه پروتز مچ دست ( قیمت پروتز مچ دست ) چقدر می باشد؟
در تعیین هزینه پروتز مچ دست ( قیمت پروتز مچ دست ) عوامل بسیار زیادی دخیل اند. عواملی همچون مواد به کار رفته در ساخت پروتز دست، موتور حرکتی پروتز مچ دست، میزان عضو قطع شده، فعال بودن و غیرفعال بودن پروتز مچ دست از این قبیل موارد اند.
5-برای ساخت پروتز مچ دست در تهران چه کنیم؟
سعی کنید مجموعه هایی را برای ساخت و تهیه پروتزهای فوقانی انتخاب کنید که همه اصول و استانداردهای ساخت اندام های مصنوعی در آنها رعایت می شود.که کلینیک سیدا یکی از آن هاست.
6-ارزان ترین یا گران ترین؛ شما کدام مراکز ساخت پروتز مچ دست را انتخاب می کنید؟
انتخاب ارزان ترین و گران ترین مراکز ساخت پروتز مچ دست به خود فرد بستگی دارد. کسانی که می توانند از عهده قیمت پروتز مچ دست هوشمند برآیند، باید بدانند که این مورد بهترین گزینه برای آنها به شمار می رود. کسانی که توان پرداخت هزینه بالای پروتز مچ دست هوشمند را ندارند، می توانند برای ساخت پروتزهای ساده تر مانند پروتزهای مکانیکی و یا پروتزهای فعال با کمک نیروی دست اقدام کنند.
7-مرکز فروش دست مصنوعی در کشور کجاست؟ آیا پروتز مچ دست در این مراکز ساخته می شود؟
مرکز فروش دست مصنوعی دقیقا همان جایی است که مچ های مصنوعی را برای افراد می سازد. در این مراکز، کارشناسانی ماهر حضور دارند که از عضو باقیمانده فرد قالب گیری می کنند. کارشناسان با توجه به اهدافی که بیمار دارد، با توجه به فعالیت هایی که او قرار است در طی روز انجام دهد و با توجه به میزان قطعی عضو، و البته با در نظر گرفتن بودجه ای که فرد برای ساخت مچ مصنوعی در نظر گرفته است، یک پروتز کاملا کاربردی می سازند و در اختیار او قرار می دهند.
[…] پروتز مچ دست […]
[…] پروتز مچ دست […]