انواع پروتز اندام فوقانی

پروتز مکانیکی چیست؟ ( مزایا + معایت + سفارش )

انواع پروتز اندام فوقانی بیشتر در قطع عضو اندام فوقانی ناشی از ضربه استفاده می شود. البته سایر علل شایع قطع عضو می تواند شامل بیماری عروقی، عفونت، قطع عضو مادرزادی و سرطان باشد. چه قطع عضو مادرزادی باشد و چه تصادفی، درمان پروتز تقریباً یکسان است. بازیابی عملکرد اندام فوقانی قطع شده بسیار دشوارتر از بازیابی عملکرد اندام تحتانی است. این به این دلیل است که حرکات دست بسیار کوچکتر و دقیق تر از حرکات پا است.

پروتزها انواع مختلفی دارند، از جمله پروتزهای اندام فوقانی که در این مقاله به آنها پرداخته ایم. پروتزهای اندام فوقانی به چهار گروه اصلی تقسیم می شوند که بر اساس روش های کنترلی طبقه بندی می شوند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز پا زیر زانو با کلینیک سیدا تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

02188795691

پروتز اندام فوقانی چیست؟

همانطور که اشاره شد، استفاده از پروتز های مختلف، موجب آسان تر شدن کارهای افراد درگیر قطع عضو می شود و آنها سرگرمی های خود را به راحتی انجام می دهند. اما این انتخاب باید با توجه به نیازهای فرد مورد نظر انجام شود. اگر پروتز بازوی انتخابی شما با نیازهای شما متناسب نباشد، استفاده از آنها برای شما سودمند نیست و انتظارات شما را برطرف نمی کند. با مطالعه موارد زیر ابهامات خود در رابطه با انتخاب پروتز اندام فوقانی را برطرف کنید.

در یکی از حالات زیر، انواع پروتز اندام فوقانی کاربردهای زیادی خواهد داشت:

  • قطع عضو از آرنج تا شانه
  • قطع عضو از مچ
  • قطع شدن قسمتی از دست، در حالی که کتف باقی مانده باشد
  • قطع شدن انگشت و یا انگشتان دست
  • قطع شدن قسمتی از پایین مچ
  • قطع شدن سطح شانه و قطع شدن استخوان کتف و ترقوه
  • قطع عضو در قسمتی از آرنج تا قسمت شانه

اگر قطع شدگی در یکی از اعضایی که در بالا اشاره کردیم، اتفاق بیفتد، نیاز است که از پروتزهای اندام فوقانی استفاده گردد.

انواع پروتز اندام فوقانی

  • پروتزهای غیرفعال(Passive Prosthesis)

این دسته ساده ترین نوع پروتز است. در این نوع پروتز حرکت فعال هیچ یک از مفاصل وجود ندارد. از آنجایی که هیچ سیستم موتوری یا مکانیکی ندارند، این پروتزها کاملاً سبک هستند. اگرچه این پروتزها پروتزهای زیبایی نیز نامیده می شوند، اما می توانند به عنوان کمکی برای اندام های سالم نیز عمل کنند. به عنوان مثال، از پروتزهای غیرفعال می توان برای نگه داشتن کاغذ در حین نوشتن، کمک به حمل اشیاء یا تثبیت اشیا در دست سالم استفاده کرد.

  • پروتزهای مکانیکی (با نیروی بدن(Body-Powered))

پروتزهای مکانیکی یا پروتزهایی که با حرکات بدن کنترل می شوند با حرکات مختلف بدن کار می کنند. این حرکات با نوارها و کابل های موجود به پروتز منتقل می شود. از مزایای این پروتزها این است که نسبتا سبک و بادوام، ضدآب هستند و با کشش کابل ها به فرد بازخورد حرکتی می دهند. از معایب می توان به وجود کابل و باند و نیاز به قدرت کافی برای جابجایی آنها اشاره کرد.

پروتز مکانیکی چیست؟
  • پروتزهای الکتریکی (انرژی خارجیExternally-Powered)

پروتزهای الکتریکی پروتزهایی هستند که از منبع خارجی تغذیه می کنند. در واقع نیروی مورد نیاز آنها از طریق باتری های تعبیه شده در سیستم تامین می شود. این پروتزها را می توان توسط منابع مختلفی از جمله سیگنال های الکتریکی از عضلات، مقاومت های حساس به نیرو و سوئیچ های مختلف کنترل کرد. معروف ترین پروتزهای این دسته، پروتزهای میوالکتریک هستند که توسط سیگنال خروجی عضلات کنترل می شوند. یکی از مزایای پروتزهای میوالکتریک این است که نیازی به کابل یا باندی روی بدن ندارند و در نتیجه تصویر بهتری ایجاد می کنند. با این حال، این پروتزها به دلیل داشتن باتری سنگین‌تر هستند و باتری آن‌ها باید هر روز شارژ شود. همچنین ضد آب نیستند و نیاز به نگهداری بیشتری دارند.

بیشتر بدانید : پا مصنوعی سیلیکونی با ضمانت یکساله + کیفیت عالی + قیمت ارزان

اهداف پروتز اندام فوقانی

هدف از ساخت پروتز می تواند از جایگزینی صرفاً زیبایی مانند پروتز انگشت یا حرکات بسیار ساده تا فعالیت های سنگین باشد که فرد می تواند به راحتی در دویدن یا پریدن از آنها استفاده کند. امروزه پیشرفت در مواد اولیه به طراحی محفظه های مصنوعی و فناوری اجزای پا، مچ پا، زانو، دست، مچ دست و آرنج کمک زیادی کرده و باعث بهبود عملکرد این محصولات شده است.

با این حال، استفاده موفق از پروتز همچنان به عوامل زیر بستگی دارد:

  • وضعیت پزشکی فرد
  • توانایی بدنی یک فرد
  • شرایط ظاهری عضو قطع شده
  • امکان اتصال سوکت پروتز وجود دارد.

و مهمتر از آن، باید توجه داشته باشیم که فرآیند پوشیدن پروتز و تناسخ و سازگاری فرد زمان و حوصله زیادی را می طلبد و کل فرآیند چالش برانگیز است.

02188795691

مشاوره رایگان در واتساپ

آیا برای ساخت پروتز اندام فوقانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

انواع پروتز اندام فوقانیبرخی افراد، به هنگام سفارش یکی از انواع پروتز اندام فوقانی، تصور می کنند همین که به یک مجموعه تولیدکننده پروتز مراجعه کنند، کافی است و نیازی نیست به نزد پزشک بروند. کسی که قصد دارد از پروتزهای اندام فوقانی استفاده کند، باید به مدت 6 ماه تحت نظر پزشک باشد. پزشک در طی این مدت، وضعیت جسمانی فرد را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد و سپس با توجه به نتیجه ای که از این ارزیابی ها به دست می آورد، راهنمایی ها و توصیه های لازم برای سفارش و ساخت بهترین و مناسب ترین پروتز را به بیمار می دهد.

مشاوره رایگان در واتساپ

آیا با کمک انواع پروتز اندام فوقانی می توان به مانند گذشته زندگی کرد؟

پاسخی که می توان به این سوال داد، این است که بله؛ شما می توانید بعد از نصب پروتزهای مخصوص اندام فوقانی به فعالیت های روزانه تان رسیدگی کنید. البته این، یک شرط دارد و آن هم، داشتن یک پروتز کارامد است. پروتزهایی که با توجه به شرایط جسمانی تان و با توجه به نوع نیازها و فعالیت هایی که دارید، ساخته می شوند، از قدرت لازم و کافی برای کمک به شما برخوردارند.

انواع پروتز اندام فوقانی با پروتز اندام تحتانی چه فرقی دارد؟

پروتزهایی که برای اندام فوقانی طراحی و ساخته می شوند، متناسب با قسمت های بالا تنه ی فرد، و پروتزهایی که برای اندام تحتانی ساخته می شوند، متناسب با اندام های پایین تنه ی فرد هستند. برای مثال، اگر فردی از ناحیه دست دچار قطع عضو شده باشد، باید متناسب با قطعی عضو خود برای ساخت پروتز اقدام کند. برای چنین افرادی نمی توان به سراغ ساخت پروتزهای تحتانی رفت؛ زیرا برایشان هیچ کاربردی نخواهد داشت.

تفاوت انواع ارتز با انواع پروتز اندام فوقانی چیست؟

ارتزها به وسایل پزشکی گفته می شوند که در راستای یک اندام یا مفصل قرار داده می شوند. این وسایل شامل انواع و اقسام متفاوت بوده و معمولا با وارد کردن فشار یا برداشتن فشار، مشکل جسمی ایجاد شده را درمان می کنند. از جمله انواع ارتزها می توانیم به انواع کفش و کفی های طبی و بریس ها اشاره کنیم.

ارتزها را کسانی نصب می کنند که از یک مشکل جسمانی رنج می برند؛ در این افراد هیچ قطع عضوی اتفاق نیفتاده و آنها در صورتی که به توصیه های پزشک در مورد استفاده از ارتزها عمل کنند به مرور زمان، درمان شده و دیگر مجبور نیستند از ارتز استفاده کنند. کسانی که قطع عضو شده اند گروهی اند که مجبورند برای ساخت پروتزها اقدام کنند. اینها برای آنکه بتوانند به زندگیشان ادامه دهند می بایست تا آخر عمر، پروتز را نصب کرده و از آن استفاده کنند. ممکن است فردی که پروتز را نصب می کند مجبور شود چندین بار برای ساخت مجدد پروتز اقدام کرده و یا برخی قطعات آن را تعویض کند.

پروتز اندام فوقانی کلینیک سیدا

یکی از بهترین و با کیفیت ترین پروتز مکانیکی ها، تولید کلینیک سیداست. با توجه به بررسی ها و معاینات مراجعین، بهترین پروتز مکانیکی ها با بهترین کیفیت و متریال ساخته میشود تا فرد به راحتی بتواند از آن استفاده کند و در آینده نگران خرابی و از بین رفتن آن نباشد.

کلینیک سیدا سعی در تولید بهترین محصولات پروتز مکانیکی  است تا شما با خیال راحت بتوانید از آن استفاده کنید و اعتماد به نفس خود را برگردانید. برایاطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان کلینیک سیدا تماس بگیرید تا از راهنمایی کامل بهره مند شوید.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز  با کلینیک سیدا تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

02188795691

نتیجه گیری

پروتز اندام فوقانی یا بازو، از جمله لوازمی است که به بیماران قطع عضو در بازگشت به زندگی عادی کمک می کند. با استفاده از این نوع محصولات، انجام گلف و والیبال و غیره امری بدون مشکل به نظر می آید. امروزه افراد زیادی از این پروتزها استفاده می کنند و از مزایای آن نهایت استفاده را می برند. انواع مختلفی از پروتزهای مذکور وجود دارد که شما باید متناسب با نیاز خود آنها را انتخاب کنید و در انجام کارهای خود آسوده خاطر شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *